Shemko, mali pogled u dusu

Bogu hvala.

Cijelo vece je padala kisa, jutros otvorih oci i vidjeh "potop" napolju. Reko’, dobro je, kisa je nafaka.

Jos sam bio grogi od kratkog sna, kad mi dodje najljepsi sms. Dovoljan da me razbudi u sekundi, srce natjera da pumpa nemilice, nabaci najiskreniji osmijeh na lice i dusu razgali. Mona Liza medju osjecajima, tako mi je odmah dusa bila sretna. Nema vece niti ljepse droge od ljubavi. Pomislih, kisa je fakat nafaka.

Sezona je zetve, ‘senica se znje, narudzbe padaju k'o lude, svi ‘oce da kupe. Dobro, ovo je napisano samo usput, bilo je nafake, Bogu hvala i dok je bila susna sezona. Poenta je da dobih jos jedan poziv iza 12 sati, koji mi je isto razgalio srce. Usput me i zaduzio zestoko, ali bil hajr… nafaka je od Njega, a nijet mi ne moze biti cistiji no sto jeste. Haman smo Secerlamica i ja nasli i kucicu gdje cemo zivjeti aBd. Kisa je… pogadjate, fakat nafaka 🙂

Znate kad ono racunaru date puno da radi u jednom trenutku, pa pocne da "krchi", ne moze obraditi sve informacije u kratkom vremenu; eh, isto tako je i sa ovim. Previse osjecaja, previse misli mi je proslo kroz glavu i ova papanska glava je imala problema sa procesiranjem tolikog broja… svega. Osjecaja, misli, nada… toliko sam bio sretan u trenutku, da nisam mogao osjetiti ni pojmiti ni obuhvatiti ni "svariti" tu srecu.

Jesam li sretan? NISAm… presretan sam. Neizmjeno zahvalan Njemu na njoj. Sto mi srce postavi na svoje mjesto, sto mi dusu umiri, sto mi nabaci osmijeh na lice i dade takvu smirenost i cvrstinu duse. On mi je svjedok koliko sam sa njom iskren i koliko me cini sretnim. Potpunim. Kisa je… fakat nafaka.

Komentariši